17.04.2020

17.04.2020 (piątek), g.20
Tomasz "Lipa" Lipnicki
Lider ILLUSION oraz LIPALI w niecodziennej odsłonie!
Materiał, prezentowany na „solówkach” to przekrój przez całą
twórczość muzyczną artysty.
Podczas koncertu usłyszeć można największe hity, które
w akustycznych aranżacjach zyskują niepowtarzalny klimat.
Bilety : 40pln-przedsprzedaż // 50pln-w dniu koncertu:
Młyn // Fotostube (Zielony Rynek 12)
Przedsprzedaż od: 28.02.2020
Osoby zainteresowane kupnem biletów przez internet prosimy
o kontakt mailowy: klub@mlyn.gniezno.pl
Ilość miejsc ograniczona!
Solowe koncerty Tomka to prawdziwy rarytas zarówno dla wiernych
fanów artysty, jak i dla tych którzy dopiero zaczynają swoją przygodę
z jego twórczością.
Materiał, prezentowany na „solówkach” to przekrój przez całą
twórczość muzyczną artysty.
Podczas koncertu usłyszeć można największe hity oraz mniej
popularne numery, które w akustycznych aranżacjach zyskują
niepowtarzalny klimat.
Każdy słuchacz znajdzie tu coś dla siebie. Wystarczy wygodnie usiąść
i wsłuchać się w muzykę… która płynie prosto z serca
Jeśli ktoś z Was jakimś cudem nie wie,
kim jest Tomasz Lipa Lipnicki to bardzo proszę...
=================================
TOMASZ "LIPA" LIPNICKI
=================================
Polski muzyk, kompozytor, wokalista i autor tekstów, gitarzysta.
Członek Akademii Fonograficznej ZPAV Trzykrotny laureat
nagrody polskiego przemysłu fonograficznego Fryderyka.
Tomasz Lipnicki znany jest przede wszystkim z występów
w grupie muzycznej Illusion w której występował z przerwami
w latach 1992-2012. W zespole pełnił funkcję lidera, wokalisty,
autora tekstów i głównego kompozytora. W 2000 roku utworzył
solowy projekt pod nazwą Lipali, przekształcony w latach późniejszych
w zespół. Przez krótki okres był także członkiem Acid Drinkers.
Wcześniej grał w zespołach She i Skawalker.
Dyskografia z Illusion
-----------------------------
Illusion (1993)
Illusion 2 (1994)
Illusion 3 (1995)
Illusion 4 Bolilol Tour (1996)
Illusion 6 (1998)
The Best Of Illusion (2011)
Live (2012)
Opowieści (2014)
Anhedonia (2018)
Dyskografia z Lipali
-----------------------------
Pi (2004)
Bloo (2007)
Trio (2009)
Akustyk Live (2011)
3850 (2012)
Fasady (2015)
Mosty Rzeki Ludzie (2019)
Album Solowy
-----------------------------
Li-Pa-Li (2000)
Dyskografia z She
-----------------------------
She - Miejsce którego wszyscy szukamy... (1989)
She - Big City Lights (1990)
Dyskografia z Acid Drinkers
--------------------------------------
Rock Is Not Enough (2004)
Oprócz tego Tomek wystąpił gościnie m.in na płytach:
Flapjack - Ruthless Kick (1994)
Liroy - L (1997)
Voo Voo - Flota zjednoczonych sił (1997)
Grzegorz Skawiński - Ostatnia misja (2000)
Liroy - Bestseller (2001)
Martyna Jakubowicz - Te 30. urodziny (2008)
oraz wielu innych znanych i cenionych polskich artystów...







Powered by Quick.CMS